Eten & drinken — January 14, 2013 at 10:26 pm

Supermarkt frustratie

by

E-nummersIk ben weer eens een nieuwe overtuiging ingestapt; heb mijn ogen nu volledig geopend voor alle e nummers in ons voedsel. Afgelopen week heeft dan ook geresulteerd in 3 volle zakken met GIF! Veel was afkomstig uit kerstpakketten of verkregen door impulsieve graai momenten uit een aktiebak in de supermarkt. Sommige producten had ik gekocht vanwege de lokkende verpakkingen en goedbedoelde leuke cake versieringen voor de kids. Gelukkig aten wij deze rotzooi al zelden tot nooit en wist ik intuïtief wel dat het niet zuiver was….

Daar ging ik dan bewapend met mijn pocket boekje “Wat zit er in uw eten?” in mijn zak de supermarkt in vol goede moed. Ik zou wel eens even een alternatief vinden voor alles wat ik weggegooid had. Voor het eerst keek ik kritisch naar de verpakking van vlees en ja hoor, twee e nummers. En alsof ik met een verboden boekje daar rondliep pakte ik het voorzichtig uit mijn zak en heb zo onopvallend mogelijk gekeken wat voor ellende er in te vinden was. Oeh gelukkig een groen nummer, maar oh nee een knalrode ook!

Waar kwam die schaamte vandaan? Direct besefte ik wat ik nou eigenlijk deed, ik verstopte het boekje bijna!
Waarom doe ik dit? Is dit het gevolg van jarenlange conditioneringen in een systeem waar ons “anders” is wijsgemaakt en ben ik nu bang beoordeeld te worden of bestraft door de robots van deze maatschappij omdat ik mezelf ervan los probeer te maken? (ja ik kom zelf ook net uit deze slaapstand van e nummer ignorante)
Ik vervolgde mijn missie, op naar de limonade. Er moet toch een zuivere limonade te vinden zijn waar de vermeende aspartaam niet in verwerkt is?
Nou dat bleek een ware illusie. Overal zat die rotzooi in, zelfs in de natuurvoedingshoek in de supermarkt is geen limonade te vinden zonder kunstmatige toevoegingen. Op dat moment ging er kort even door me heen “Hoe nu verder, dit is bijna niet te doen!”
Gelukkig is er dan nog diksap, vooruit doen we die. Een hele opluchting.

Gaandeweg kwam ik gelukkig een aantal alternatieven tegen die e vrij lijken te zijn voor zover je dat kan weten. Maar ik was zeker een uur verder!
Verder heb ik mij van de rollende ogen van een meneer die mij met mijn boekje zag staan maar niks aangetrokken, ik heb hem een glimlach geschonken.
Mijn volgende keer in de supermarkt hel zal vast al makkelijker verlopen….Ik ga deze uitdaging aan! Wie doet er mee?

Michelle

 

“De waarheid wordt eerst altijd uitgelachen,
Dan gebagatelliseerd,
en vervolgens wordt er met het schaamrood op de kaken aan toegeven..”

Bouillon Culinaire  Journalistieke Producties

 

3 Comments

  1. Ik doe met je mee natuurlijk 😉

  2. Wat waren die e-vrije alternatieven? Anders moeten we allemaal met dat boekje op stap…

  3. Hoi Michelle, een aanrader het boek OERsterk. Gezond, fit en slank volgens de natuur van drs. Richard de Leth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Controlevraag *